.

dilluns, 26 d’octubre del 2009

La Vajol, Història i Castanyes

Entre pedalada i pedalada, dissabte després d'una gran entaulada familiar a La Quadra de Maçanet de Cabrenys, restaurant que us recomano del tot (així ho saben els de Raids al Vent, que el tenen com a punt de pas obligatori), vàrem passar la tarda a La Vajol.Es tracta d'un punt que respira història pels quatre cantons, memòria viva al record dels milers de persones que varen marxar cap a l'exili durant la Guerra.

"Vam deixar la Vajol el dia 26 de gener muntanya amunt. Per tal d’evitar caure en les malles dels rebels calia fugir. Fugíem plens d’angoixa i de dolor i deixàvem enrere la terra estimada i el joc fabulós dels núvols de l’Empordà (…). Aquell dia el cel estava cobert de núvols grisos i negres. El mar semblava quiet i adormit davant les platges de Roses i l’Escala.”

(J.B. Xuriguera. Els núvols de l’Empordà. Claret. 1984)

http://www.totselsnoms.org/arxius/recerques/presencia10.pdf

Aquest fet per sí mateix ja val una visita, per recòrrer les mateixes pistes anys després, també per veure les espectaculars vistes que des dels miradors que a la carretera del Coll de La Manrella dibuixen tota la Plana de l'Empordà amb la nostra Badia al fons...

...aquesta vegada però, l'excusa era més mediàtica: fer de "Caçadors de Castanyes"!!! i que els de TV3 s´ho plantegin perque s'hi pot dedicar un programa... Bromes a banda, l'Aida s'ho va passar en gran, que és el que compte.

dijous, 22 d’octubre del 2009

"BILLET" & Co.

Ja sé que no te res a veure amb ciclisme ni amb l'Empordà, però tot això em fot de més mala llet que punxar roda sortint de casa, COLL...NS !!

dilluns, 19 d’octubre del 2009

ROSES, CIUTAT MEGALÍTICA

Continuant amb el calendari de sortides en família, dissabte a la tarda vàrem fer la Ruta Megalítica al complet, enmig d'una forta tramuntana, val a dir-ho.
Com sempre, el millor està a casa. Prova d'això és que de moment les sortides que millor ha valorat l'Aïda, són les que hem fet aquí (aquesta i la del Camí de Ronda)... i és que els nens no enganyen mai... o no els agrada agafar el cotxe!!

Salines-Bassegoda

Dissabte, un dia més tot esquivant la tramontana, vàrem agafar els trastets i cap a Salines-Bassegoda.
Des del Pantà, cap al Molí de'n Robert i Sant Llorenç de la Muga... 30kms de pistes

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Aviat com els holandesos, el Camí de Sant Jaume desde casa...

Aquesta setmana els mitjans es feien ressó de la següent notícia: "Catalunya entra a formar part del Camí de Sant Jaume i en senyalitzarà i adequarà la ruta".


Tot i així, i més en els temps que corren... fins que no ho veiem acabat?! A veure que serà primer si el tren d'Alta Velocitat per Girona o el camí de Sant Jaume a Sant Pere de Rodes. De fet, la notícia per part de La Generalitat ja ve de lluny
Esperem que aviat les cròniques dels peregrins que ens visitin puguin ser més opimistes dels qui ja s'hi han atrevit:
Quilometratge final: 252,3 kms.

¡¡ Ultreia !!

Qui s'hi atreveix?

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Pont del Pilar

El millor de quedar-se a casa en un Pont del Pilar és estalviar-se una quilometrada i gaudir del que tenim aquí... que no és poc:

Dissabte, Sortida de Carretera (Roses-Fortià-Siurana-Sant Miquel de Fluvià-Vilopriu-Camallera-Galliners-Bàscara-Sant Mori-Siurana-Fortià-Roses) 97 kms. i 650 mtrs. de desnivell acumulat.
Diumenge, l'Empordanet del Pasqual Maragall amb bicicleta & família... Rupià, Parlavà, Ullastret...
Dilluns, Muntanya cap a l'Albera per guarir-nos de la tramuntana. Vàrem tenir "l'honor" d'estrenar la pista pels voltants de l'ermita de Sant Silvestre que les màquines del Parc Natural i el Plan Zapatero ja han obert. Com a denúncia, la del brètol que es dedica a marcar les fites que són del Parc i de tots i d'aquesta manera confondre a tots els que utilitzem aquestes pistes... L'incorrecte està clar que n'és la seva conducta incívica... com a grafitero no té futur!!!

divendres, 9 d’octubre del 2009

EL SECRET DEL XACOBEO GALICIA

Després de les vacances a Galícia, m'havia quedat el cuc de saber on s'entrenava el Xacobeo de'n Mosquera i &. per la Vuelta -alguna cosa ha de tenir perque vagin tant forts i no serà el pop a la gallega només-. Gracies al Facebook i al pro d'aquest equip Gonzalo Rabuñal Ríos (actualment a la Vta. a Chihuahua) ja tinc una altre estatge a punt de tiro a la zona de Ponferrada (El Bierzo), on volen organitzar el Mundial del 2.013, entre Lleó, Lugo i Orense.
Es tracta de les següents ascensions:


Peña Aguda / Llano de las Ovejas
OS Ancares

Fonte da Cova / Trevinca (per Orense)

Fonte da Cova / Trevinca (per Lleó)


Vallenón-Campo Las Danzas

Ja em fan mal les cames de pensar-hi...

COEFICIENT DE DURESA DELS PORTS

A l'stage dels Alps, més d'un cop ens vàrem recordar de com devien calcular els coficients de duresa d'aquells ports en els que no ens quadrava res...
Els d'altimetria.net tenen penjat el programa per a calcular-ho... tot depen de les cames però, això no varia mai...

Vídeos de l'EUROBIKE 2009

Us penjo algun vídeo del Saló alemany d'aquest any amb les novetats que venen... L'any que ve es fa a finals d'agost i no estaria malament d'enllaçar-ho amb les vacances ja que l'entorn del llac Constança, frontera amb Suïsa bé que s'ho val.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Cronoescalada a la Vta. a Chihuahua


4,2 kms. a la pròl.leg cronoescalada amb rampa final al 25%
"Michael Rasmussen (Tecos) es el primer líder de la Vuelta a Chihuahua, tras imponerse en la cronoescalada de 4,2 kilómetros entre el Palacio de Gobierno y el Cerro Coronel, en Chihuahua.El danés se mostró muy fuerte en la subida, en la que enjugó la desventaja que traía con respecto a otros ciclistas y se impuso, aunque no de forma holgada, ya que sólo 26 centésimas le separaron de Dani Moreno (Caisse d’Epargne), que comentó que se le había hecho muy larga la subida, y se mostraba francamente molesto por haber perdido el triunfo por tan exigua diferencia.A sólo un segundo llegaba Oscar Sevilla (Rock Racing), otro corredor que evidenciaba un excelente momento de forma, mientras que su compañero Francisco Mancebo, el último vencedor, tan sólo cedía tres segundos, uno menos que el colombiano Gregorio Ladino, el otro puntal de Tecos.De esta forma, diferencias mínimas en una durísima crono que no ha descartado a ningún favorito ya que Ezequiel Mosquera (Xacobeo), por ejemplo, sólo cedía 16 segundos, mientras que Jesús Del Nero era el mejor del Fuji-Servetto, a 14.“Estoy contento por mi, pero sobre todo por el equipo –comentaba Rasmussen-. Me había preparado para correr la Vuelta a España, pero como no pude hacerlo, llegué en buenas condiciones a la Vuelta a Puebla, que gané, y a Chihuahua. En el llano no me he encontrado muy a gusto debido al viento, pero sí en la subida. Pese a que la general está muy igualada, confío poder mantener este liderato hasta el final. A mis 35 años me siento joven y confío en seguir en activo y llegar al nivel que tenía antes” Tecos se llevó también la prima de 7.000 dólares de la organización al mejor equipo Mañana, primera etapa en línea desde Chihuahua a Cuauhtemoc, de 118,2 kilómetros, en una jornada más propicia para escapadas y sprinters que para grandes cambios en la general."