.

divendres, 27 d’agost del 2010

C'est fini... i fins l'any que ve...


Clima suau a l'estiu, desnivells considerables i carreteres tranquiles... Galícia ho té tot per rodar bons quilòmetres, amb un inconvenient:
s'hi menja tant bé que recuperar les calories perdudes no costa gens.

dijous, 19 d’agost del 2010

La "cirereta" de les vacances...



L'any passat, em va quedar l'espina clavada de conèixer on entrenaven els gallecs del Xacobeo i aquest any... feina feta.

Vàrem pujar de la banda d'Orense fins a Fonte da Cova / Peña Trevinca, frontera amb Lleó de la banda de Ponferrada. Una carretera plena de canteres de pissarra amb desnivell mig del 6,5% durant 27 kms. amb alguna punta del 10 al 13%.

Les vistes són impressionants en una carretera ampla i molt ben asfaltada i amb la sola companyia de camions carregats amb enormes blocs de pedra. A l'arribar a dalt, la sorpresa de trobar al refugi el cotxe del Xacobeo que ja havien sortit cap a la banda de Ponferrada a "picar pedra" per la Vuelta.
Al demanar als de la casa, ens van dir que hi han concentrats el Mosquera, David Garcia, Veloso, Gonzalo Rabuñal (el que l'any passat em va fer descobrir la zona) i el Marcos Garcia - tots ells fixos a la Vuelta d'aquest any. Estaven en una zona cap a Villarubín, Oencia, Catropete amb ports més petits aquell dia... Això sí, on nosaltres feiem cim a Collada Trevinca 1.850 mtres., ells dormen cada nit per baixar cada dia a entrenar i sumar més desnivell.

Per l'any que ve, tornar-hi a pujar i fer també la baixada de la banda de Lleó (10 kms. +, però amb més desnivell de pujada.

***
...altres recorreguts d'entrenament del Xacobeo, segons Gonzalo Rabuñal
"pues si estaba el coche estariamos nosotros. ayer miercoles toco poquito... la subida es dura, pero por la zona del barco hay zonas mas bonitas... hoy fuimos por una subida que hay en Montefurado, hasta Trives y bajar al barco otra vez, ruta de 90km chulisimos"

"Ultimo etapon: ruta sagrada. Fonte da cova, O Barco, Santigoso, A Veiga, O Barco, Fonte da Cova... 145, 3300m desnivel, casi 5 horitas y mucha calor..."

http://www.kecprosport.com/deportistas/garcia-marcos/garcia-marcos-Comentarios_ficha.asp?Id=979

http://www.lavozdegalicia.es/deportes/2010/08/26/0003_8689557.htm

http://plataformarecorridosciclistas.org/2009/02/03/la-cara-oculta-del-morredero/

divendres, 13 d’agost del 2010

II CICLOMARXA CARLOS SASTRE. EL BARRACO (ÀVILA)


Començant les vacances per terres de Castella, a la Marxa que organitza el Carlos Sastre. 122 kms. amb 1.850 mtres. de desnivell per la Serra d'Àvila. 4h22' Molt bon ambient en tot moment i molt bona organització al voltant de l'amfitrió... a qui se li acumula la feina aquest any, ja que serà l'únic pro en disputar les tres grans de la temporada.