.

dijous, 14 de juliol del 2011

Tres dies de plat petit...

Ja anava sent hora de tornar a veure el Tour de sempre, el que ha fet que sigui el que coneixem:

Arriba la muntanya i arriben els Pirineus (Tourmalet, Luz Ardiden, Aubisque, Plateau de Beille,...)


Tot i el perfil d'avui, estic segur que el primer dia decebrà, menys pels francesos per ser la seva diada nacional -espero que el Chavanel ensenyi el maillot com cal si ja s'ha recuperat i en Voeckler continuarà fent el que ens té acostumat, forma part de l'espectacle habitual de le Grande boucle-.


M'hagués agradat veure al Wiggins com responia aquest any, també al Vinokourov i al Brajkovic, a l'Amets Txurruka i tots els que han quedat pel camí la primera setmana... i mitja (ha estat desesperant!!!)
Però pitjor, a part de totes les caigudes atribuïbles segurament als nervis i la mala sort en carrera ha estat sens dubte l'atropellament del Flecha i del Hoogerland. Tant de bo aquest últim pogués defensar el maillot del sarampió aquests dies perque el nano s'ho mereix tot.
Tinc ganes de veure als Euskaltel enmig de la seva "marea naranja" que no els tornaran a faltar, als Movistar movent alguna escapada perque el Rojas sumi punts pel maillot verd (com m'hauria agradat poder animar dissabte a Plateau de Beille al Xavi Tondo aquest any, com ho vàrem fer amb el Purito l'any passat a Pailhères, quin cony de vida!!), però també les Giant del Gesink i els Rabobank bellugar, l'elegancia de'n Basso, al Jens Voight i al Cancellara endurir com animals a les transicions, veure si el Cadel Evans (veterà) o el Peter Velits (jove) no tindran un mal dia aquesta vegada i aspiraran al podi, i com no, els cops d'estaca de'n Contador vs. Schleck's bross. Segur que "l'un per l'altre" i la por fa que els veiem a tots junts fins a 3 qms. de dalt: En Contador ja diu que ataquin els Schleck (tot i que són els millors classificats aparentment), l'Evans va fi i té la crono a favor el penúltim dia,... però la muntanya és una altra cosa i des d'avui promet... De les set vegades que s' ha arribat a Luz Ardiden en quatre han guanyat ciclistes espanyols. Pedro Delgado el primer (1985) y després Dag Otto Lauritzen (1987), 'Lale' Cubino (1988), Miguel Indurain (1990), Richard Virenque (1994), Roberto Laiseka (2001) i Lance Armstrong (2003).


Demà què cal dir de l'Aubisque... i dissabte... serem a Plateau de Beille si podem pujar per veure-ho en directe després d'haver fet els Cols de Chioula i Pradel al matí... C'EST LE TOUR!!!