.

dilluns, 26 d’octubre del 2009

La Vajol, Història i Castanyes

Entre pedalada i pedalada, dissabte després d'una gran entaulada familiar a La Quadra de Maçanet de Cabrenys, restaurant que us recomano del tot (així ho saben els de Raids al Vent, que el tenen com a punt de pas obligatori), vàrem passar la tarda a La Vajol.Es tracta d'un punt que respira història pels quatre cantons, memòria viva al record dels milers de persones que varen marxar cap a l'exili durant la Guerra.

"Vam deixar la Vajol el dia 26 de gener muntanya amunt. Per tal d’evitar caure en les malles dels rebels calia fugir. Fugíem plens d’angoixa i de dolor i deixàvem enrere la terra estimada i el joc fabulós dels núvols de l’Empordà (…). Aquell dia el cel estava cobert de núvols grisos i negres. El mar semblava quiet i adormit davant les platges de Roses i l’Escala.”

(J.B. Xuriguera. Els núvols de l’Empordà. Claret. 1984)

http://www.totselsnoms.org/arxius/recerques/presencia10.pdf

Aquest fet per sí mateix ja val una visita, per recòrrer les mateixes pistes anys després, també per veure les espectaculars vistes que des dels miradors que a la carretera del Coll de La Manrella dibuixen tota la Plana de l'Empordà amb la nostra Badia al fons...

...aquesta vegada però, l'excusa era més mediàtica: fer de "Caçadors de Castanyes"!!! i que els de TV3 s´ho plantegin perque s'hi pot dedicar un programa... Bromes a banda, l'Aida s'ho va passar en gran, que és el que compte.

1 comentari:

MENJACAMINS ha dit...

Hola company! Soc un membre dels Menjacamins i com no se la manera de poder comunicarme amb vosaltres aprofito aquest apartat. El tema es que volem fer una sortida per Sant Pere de Rodes i com que segur que vosaltres teniu millor coneixement d'aquests terres voldria demanar-vos si teniu alguna ruta o quina es recomanable. Agrairia contesta a la següent adreça: lluis_menjacamins@hotmail.com
Salut.